petek, 3. maj 2019

7. DAN

Napočil je petek, najboljši dan v tednu. Čeprav to ne velja za nas, saj uživamo prav vsak dan. Kot dan pred tem smo se že zgodaj odpeljali vsak na svoj konec mesta, kjer opravljamo prakso.
Daša in Jaka (park Bom Jesus): Kot vse dni do zdaj sva odstranjevala plevel iz okrasnih gred. Pričela sva z delom tam, kjer smo končali včeraj, vendar je delo tako obsežno da po šestih urah dela se konec grede zdi prav tako oddaljen kot na začetku dneva. Umazana od zemlje, prašna in izmučena sva zaključila delo in se že veseliva dela v laboratoriju.


Sara in Tinkara (laboratorij A2 Analises Quimicas): ob prihodu v laboratorij sva se že počutili precej domače, saj sva že poznali delovno območje. Prva današnja naloga je bila, da razvrstiva zemljo po posodicah, dodava šifro ter jih položiva v pečico. Nadaljevali sva z natančnim tehtanjem kemikalij. Pri tem sva uporabili polavtomatsko pipeto ter laboratorijsko tehtnico. Danes so naju naučili, kako pripraviti vzorce zemlje, ki se jih nato uporablja pri plinski kromatografiji. Seznanili so naju z merjenjem pH in temperature v prsti. Najino dvodnevno delo se je zaključilo in še v praksi sva izkusile analitske postopke, ki smo se jih učili v drugem letniku.
Anuša in Patricija( Casa das Natas): zaradi slabega počutja je Patricija ostala v hotelu. Ker je v nedeljo materinski dan je Anuša izdelovala dekoracijo za muffine in piškote. Na koncu pa je izdelovala torte, rezine in rolade.


Žan in Nuša (Bracarum Pastelaria): Kot oba delovna dneva sva izdelovala rogljičke. Oblikovala sva rožnate in pirine kruhke posute s semeni. Naučila sva se pripraviti prepognjeno pico in jo tudi spekla. Zaposleni so zelo prijazni in vedno lažje se sporazumevamo. Na koncu dela sva si ogledala okraševanje tort po naročilu.

Kar do zdaj morda še nismo omenjali je to, da imamo prelepo vreme. Nebo brez oblačka in temperature nekje okoli dvajset stopinj. Hrana pa nam ni tako po godu, ne glede na to kam gremo se zdi, da povsod jedo le krompir, meso in nenarejeno solato. Sploh pa imata probleme naši vegetarijanki, saj se njuni obroki končajo že pri krompirju, solati in morda celo rižu . Hotel v katerem prebivamo je preprost vendar več kot dovolj za naše potrebe in želje. Drugače pa je vzdušje med nami iz dneva v dan vedno boljše. Smo v nestrpnem pričakovanju jutrišnjega dne, saj se bomo podali raziskat Lizbono.

Ni komentarjev:

Objavite komentar