četrtek, 2. maj 2019

6. DAN

Po dela prostem dnevu, je prišel naš drugi delovni dan. Po zajtrku so nas pobrali pri hotelu in nas odpeljali do delovnih mest. Nekateri so morali oditi iz hotela že zelo zgodaj drugi pa so lahko malo dlje spali. 
Jaka in Daša (park Bon Jesus):V parku se veliko ni spremenilo. Gospa, ki nama je dodeljevala delo naju je tokrat pričakala že na parkirišču, nato pa naju hitro oddala drugi gospe, s katero sva sodelovala večino dneva. Delo je bilo popolnoma enako kot prvi dan, le lokacija se je spremenila, za nekaj deset metrov. Popoldne je pripekalo sonce, to pa nas seveda ni ustavilo. Za boj proti soncu so nama posodili kapice. Ko sva že mislila da sva odstranila ves plevel sveta, so naju prestavili na drugi konec, kjer ga je bilo še za nekaj dni dela.  

Žan in Nuša (slaščičarna Bracarum): danes sva  izdelovala sirove, mesne in čokoladne žepke. Zavijala sva tudi maslene in čokoladne rogljičke. Razsvetlili so naju tudi pri besednem zakladu, saj sva se naučila, kar nekaj besed povezanih s slaščičarstvom. Na koncu delavnika sva naredila tudi pico in na pekače zložila izdelke za jutrišnjo peko.

 
Tinkara in Sara (laboratorij A2 Analises Quimicas): za naju se je danes začel prvi delovni dan. V laboratoriju so naju z dobro angleščino lepo sprejeli ter nama ponovno razkazali delovno mesto ter opremo. Najina prva naloga je bila, da sva zemljo, ki jo prinesejo prebivalci Portugalske razvrstiva v plastične posodice ter jim dodava obvezno šifro vzorca. Nato sva dali vzorce v napravo- sušilnico v kateri se vzorec suši na 40͒ C. Naslednji korak analize prsti je bil, da sva sejali zemljo skozi 2mm sito, nato je sledilo trenje s pestilom, pri katerem sva prst spremenili v droben pesek, ki se ga naprej uporablja pri analizi mineralov in težkih kovin. Po opravljeni nalogi sva do konca delovnika, tehtali presejane vzorce zemlje za analizo karbonatov in težkih kovin. Nadaljnjih analiz pa žal ne bova opravljali, saj bi za to potrebovali več predhodnega znanja na tem področju.


Anuša in Patricija (slaščičarna Casa das Natas): Anuša je izdelovala tradicionalno brazilsko sladico Brigadeiro, torte, rolade in rezine. Patricija je dekorirala torte in izdelovala figurice iz tičine mase. V delavnicah ne znajo dobro govoriti angleško, zato sva si pomagali s pantomimo in prevajalnikom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar