torek, 7. maj 2019

11. DAN

Doživeli smo prvi dež na Portugalskem. Temperature so nekoliko padle, to pa ni težava za nas. 
Kot ponavadi smo se zjutraj vsi odpeljali do naših lokacij, in pričeli z delom. No skoraj vsi, Daša in Jaka sta pričela šele popoldne.
Daša in Jaka (laboratorij A2 Analises Quimicas): po poznem prihodu na delovno mesto nama je gospod še enkrat razkazal laboratorij, ter nama predstavil najino prvo nalogo. Skozi kovinsko sito sva sejala različne vzorce prsti iz celotne Portugalske. Vzorci se predčasno sušijo najmanj 15 ur na 40 stopinjah. Vzorce sva sejala na 2 mm velike delce, jih stresala v papirnate vrečke in jim dodala nalepko s šifro. Za konec nama je razložil posnetek določanja pH, ki ga bova opravljala jutri.


Sara in Tinkara (park Bom Jesus do Monte): današnjo delo je bilo bolj ali manj enako kot vse dni do zdaj. Kljub slabem vremenu sva vseeno dokončali z puljenjem plevela iz vrtičkov. Medtem sva morali nekajkrat zaradi naliva stopiti pod streho in zaključiti z delom.
Anuša in Patricija ( Casa das Natas): danes sva izdelovali mandljeve pite, cheesecake in paljeno testo iz katerega sva potem izdelovali princeske. Proti koncu dela sva izdelovali dekoracijo in figurice iz tičine mase.

Nuša in Žan( Bracarum Pastelaria): dan se je začel kot običajno, saj sva izdelovala rogljičke. Pripravila sva tudi mesne, sirove in pica žepke. Delovni dan pa se je končal z generalnim čiščenjem. Videla sva tudi izdelavo cimetovih trikotnikov.

Po večerji pa smo tisti, ki nam je ostalo še nekaj moči odkorakali do pol ure oddaljeno bowling areno. Kjer smo odigrali dve igri ter tako športno zaključili dan.


Ni komentarjev:

Objavite komentar