ponedeljek, 6. maj 2019

10.DAN
Ponovno smo pričeli z drugim delovnim tednom. Naravovarstveni tehniki smo zamenjali delovni prostor, slaščičarji pa smo ostali na istem. Sedaj Tinkara in Sara prakso izvajata v parku, Jaka in Daša pa bi morala v laboratoriju, vendar zaradi usposabljanja osebja, začneta šele jutri.
Tinkara in Sara (Bom Jesus do Monte): ko sva prispeli v park so naju lepo sprejeli in pokazali območje, kjer bova opravljali današnjo prakso. Cel dan sva čepeli v manjšem zaraščenem arboretumu in pulili plevel. Na najino srečo imamo ta teden malo slabše vreme. Temperatura je padla za 5 stopinj, zato nama odgovarja delo zunaj na vrtu.

Žan in Nuša (Bracarum Pastelaria): dan se je začel z malo zamude, saj se je voznik nekje zadržal. Za začetek dela so nama pokazali še drug način izdelave listnatega testa. Delo pa sva nadaljevala z izdelavo rogljičkov. Razkrili so nama tudi to skrivnost, kako kvašeno testo dobi 17 stopinj Celzija če je prevroče; vanj damo led. Za konec sva izdelovala tudi njihovo najbolj tradicionalno sladico - Pastel de Nata. Žan je oblikoval posodice iz listnatega testa, Nuša jih je pa polnila z jajčno kremo.


Anuša in Patricija (Casa das Natas): današnji dan sva začeli skupaj. Izdelovali sva dekoracijo figurice iz tičine mase. Na koncu je Anuša izdelovala sadne torte in rezine.


Ni komentarjev:

Objavite komentar