četrtek, 9. maj 2019

13. DAN

Uf! Sedaj smo pa že kar malo utrujeni. Čeprav je bilo vreme zelo slabo, smo polni navdušenja še zadnjič odkorakali na naša delovna mesta.
Daša in Jaka (laboratorij A2 Analises Quimicas): zadnji dan v laboratoriju sva začela s sejanjem vzorcev zemlje, kot sva to počela že v torek. Danes so nama pokazali nekaj povsem novega. Pripravljala sva vzorce za gelsko kromatografijo. Delala sva z zelo majhnim orodjem kot so mini žlička, čopič in pinceta. Vzorce zemlje in nekaj drugih kemikalij sva natančno tehtala od 1 do 10 mg. Te sva stesala v nekaj milimetrov velike posodice, narejene iz kositrove folije, nato sva jih z vzorcem vred sploščila, oblikovala v majhne kroglice, ter jih ponovno stehtala. Ta postopek je zahteval veliko časa in izredno natančnost. Delo nama je hitro minilo saj sva se pogovarjala z zelo prijazno laborantko, s katero smo obdelali vse teme od televizijskih serij do športa in kulture. Naučila naju je tudi nekaj portugalskih besed, midva pa sva ji skušala razložiti dvojino. Za konec sva pripravljala vzorce za merjenje pH in hranil, kot sva to počela včeraj. Kot vse lepe stvari se je tudi delo v laboratoriju moralo končati, zato sva se lepo zahvalila in poslovila ter izmenjala darilca.


Anuša in Patricija (Casa das Natas): Tako kot vse dni prej je Anuša izdelovala torte, Brigadeiro, monoporcijske tortice, zavitke in pite z vanilijevo kremo. Patricija je izdelovala dekoracijo in figurice. Na koncu dela smo si izmenjali darila in se slikali.


Sara in Tinkara (Bom Jesus do Monte): današnji dan prav nič ni bil naravovarstven. Zaradi dežja nisva mogli dokončati včerajšnjega puljenja plevela, zato so naju uporabili za čiščenje cerkve. Najprej sva čistili klopi, oltarje in kipce znotraj bazilike. Sledilo je čiščenje župnikove pisarne in vhodnih vrat. Na koncu sva jim za zahvalo podarili piškotke.


Nuša in Žan (Bracarum Pastelaria): Zadnji dan se je začel z izdelovanjem mesnega peciva. Nadaljevala sva s pripravo nadeva za listnate žepke. Tokrat za spremembo nisva izdelovala rogljičkov, ampak sva znosila različna peciva v vitrino. Na koncu sva na pekače zložila še pecivo za jutrišnjo peko. Delo sva končala  že ob 11:45, saj so rekli, da smo bili tako pridni, da smo že vse naredili.Ni komentarjev:

Objavite komentar